Wild Rose

Jessie Buckley wil een bekende countryzangeres worden in Wild Rose

NET 5 - vrijdag 14 april om 23:14

© EOne/BFI
Een jonge WSchotse vrouw wil zich in de film Wild Rose door niks laten tegenhouden om countryzangeres in Nashville te worden. De vraag is alleen of dat gaat lukken... 

“Het maakt niet uit waar je vandaan komt, als je maar een goede stem hebt en weet wat je wil vertellen. De stem heb je, maar wat heb je te vertellen?” Met die woorden probeert BBC-coryfee Bob Harris hoofdpersoon Rose-Lynn (Jessie Buckley) duidelijk te maken dat je zelfs in Schotland countryartiest kunt zijn.

Wild Rose

Die woorden lijken in Wild Rose aan dovemansoren gericht: twintiger Rose-Lynn, net vrij na een celstraf, komt niet los van het idee dat ze naar Nashville moet om carrière te maken. Dat ze daarvoor haar kinderen moet achterlaten deert de alleenstaande moeder niet.

Tot ze langzaam maar zeker, en met vallen en opstaan, de balans vindt tussen haar alledaagse verantwoordelijkheden en het najagen van haar droom.

Dat maakt dit drama tot een verhaal over iemand die ondanks de omstandigheden haar doelen blijft nastreven, net als de mensen in de countrysongs die Rose-Lynn zo bewondert.

Jessie Buckley

Jessie Buckley begint de afgelopen jaren een steeds grotere ster te worden. Ze schitterde in arthousefilms als Women Talking, Men en I'm Thinking of Ending Things en ze kreeg zelfs een Oscarnominatie voor haar rol in The Lost Daughter.

Naast dat ze goed kan acteren, kan ze – zoals in Wild Rose te zien is – ook goed zingen. Ze zingt onder andere in het duo Buckley en Butler.

Nadat Wild Rose uit kwam ging ze op tournee door Groot-Brittannië en Ierland en zong ze liedjes uit de film. Ze had zelfs een optreden op het grote festival Glastonbury.

Meer over