Wildlife

Jake Gyllenhaal gaat ervandoor in Wildlife

CANV - vrijdag 10 juni om 21:20

© https://www.phototele.com/
In het drama Wildlife moeten een veertienjarige jongen en zijn moeder het samen zien te rooien als zijn vader besluit te vertrekken.

Montana, 1960. Jerry (Jake Gyllenhaal) en Jeanette (Carey Mulligan) vormen op het eerste gezicht een gelukkig gezin met hun tienerzoon Joe (Ed Oxenbould).

Wildlife

Dat beeld blijkt toch niet helemaal te kloppen. Als Jerry wordt ontslagen bij de plaatselijke golfbaan worden de barstjes in zijn relatie met Jeanette zichtbaar.

Om voor brood op de plank te zorgen, gaat zij aan het werk bij de YMCA. Thuis is de sfeer ineens een stuk minder gemoedelijk dan daarvoor.

Joe ziet dat met lede ogen aan. Hij kan in Wildlife niets doen als zijn vader tijdens een ruzie met zijn moeder zijn biezen pakt en vertrekt.

Jerry neemt een gevaarlijke baan aan, ver van huis. En dan zit er ineens een andere man bij Jeanette op de bank: Warren (Bill Camp).

Paul Dano

Wildlife is het regiedebuut van acteur Paul Dano. Hij is vooral bekend van zijn rollen in films als Little Miss SunshineThere Will Be Blood. Ook speelde hij de Riddler in het recent verschenen The Batman.

Dano schreef het script, naar de roman van Richard Ford niet alleen. Zijn vrouw, actrice Zoe Kazan, schreef mee.

Meer over