Willow

Op avontuur met Val Kilmer

SBS 9 - vrijdag 18 september om 20:30

© Polsat
Een dwerg en een avonturier trekken samen eropuit om een baby te redden.

Acteur Warwick Davis debuteert in 1983 – hij was destijds dertien – als ewok in Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi. Vijf jaar later speelt de kleine acteur (door een aangeboren groeistoornis meet hij net iets meer dan een meter) in Willow zijn eerste hoofdrol. 

Willow

Willow is een groots opgezet fantasysprookje, waarin de boze koningin Bavmorda (Jean Marsh) te horen krijgt dat een pasgeboren kind haar ondergang zal betekenen. Daarom laat ze alle baby’s in haar land doden.

Eén baby ontspringt de dans omdat de dwerg Willow (Davis) de dreumes redt. Samen met zijn nieuwe vriend, de druistige avonturier Madmartigan (Val Kilmer), trekt Willow eropuit om het kind in veiligheid te brengen.

Willow bevat een vleugje van het levensverhaal van Mozes, een vleugje Sneeuwwitje en een vleugje The Lord of the rings en maakt daar een alleraardigst allegaartje van.

Warwick Davis

Warwick Davis heeft zijn hoofdrol in Willow ook echt te danken aan zijn optreden in Return of the Jedi. Op de set van die film ontmoette hij George Lucas, de geestelijk vader van de Star Wars-films.

Lucas was zo onder de indruk van Davis, dat hij een film voor hem wilde schrijven. Dat werd Willow.

Meer over