Wimbledon 2010: Finale mannen

Kenners én fans vinden het het mooiste tennismoment van het jaar de herenfinale van het prestigieuze tennistoernooi van Wimbledon.

Al sinds 1877 wordt er getennist in de buitenwijk van Londen. Wimbledon is het toernooi met de meeste traditie én de meeste regenpauzes.

Dak
Tegenwoordig kan er gelukkig altijd getennist worden op de Centre Court, want sinds 2009 heeft de belangrijkste baan een verschuifbaar dak.

Op dat Centre Court heeft titelhouder Roger Federer het merendeel van zijn wedstrijden gespeeld. Federed is de torenhoge favoriet, alhoewel hij voorafgaand aan deze editie niet in topvorm leek te zijn.

Record
Maar op Wimbledon komen er bij de Zwitser speciale krachten los. Zes keer won de 28-jarige graskoning het grootste tennistoernooi op aarde. Mocht hij deze editie ook winnend afsluiten, dan wacht hem een plaatje naast legendes Pete Sampras en William Renshaw, die beide zeven keer wonnen op het Heilige Gras.

Toch brak eeuwige rivaal Rafael Nadal in 2008 de hegemonie van Federer. Na vijf zeges voor Federer versloeg de Spanjaard de Zwitser in vijf bloedstollende sets. Roger was in 2009 wel 'gewoon' weer de beste...

Kan Federer zijn zevende Wimbledon-titel pakken, of gooit zijn tegenstander roet in het eten? We zullen het zien.

Reageren