WK baanwielrennen in Roubaix

Weet baanwielrenner Harrie Lavreysen de winst te pakken in Roubaix?

Eurosport 1 - woensdag 20 oktober om 18:24

© http://i.eurosport.com
In Roubaix strijden de baanwielrenners om de wereldtitels. Bij de mannen verdedigt Nederland de titel op de teamsprint. De Nederlandse renners zijn de grote favoriet: in Tokio werden ze met overmacht olympisch kampioen.

Kort na de legendarische editie van Parijs - Roubaix is er opnieuw een groot wielerevenement in Roubaix: de wereldkampioenschappen baanwielrennen. Op het laatste moment besloot wielerbond UCI vanwege veiligheidsredenen het WK te verplaatsen van Turkmenistan naar Frankrijk. "Roubaix is al heel lang een legendarische locatie vanwege de klassieker Parijs - Roubaix. De naam zal nu ook worden geassocieerd met de historie van de WK baanwielrennen", tekende de NOS op uit de mond van UCI-baas David Lappartient.

Harrie Lavreysen

Als Harrie Lavreysen deelneemt (en dat ziet er wel naar uit), verdedigt hij maar liefst drie gouden medailles. Tijdens de vorige editie in Berlijn won hij de sprint, keirin en de teamsprint. Eerder dit jaar werd hij in Tokio ook al olympisch kampioen op de teamsprint en sprint.

Meer over