WK voetbal (vrouwen) 2019: Finale Verenigde Staten - Nederland

WK-finale, de Oranje Leeuwinnen in Lyon

NPO 1 - zondag 7 juli om 16:50

© beeldbank.knvb.nl
Behouden de Verenigde Staten hun titel als wereldkampioen voetbal bij de vrouwen? Of zijn het toch onze eigen Oranje Leeuwinnen die er met de winst vandoor gaan? Het antwoord volgt vanavond in het stadion van Olympique Lyon.

Precies een maand geleden begon met de wedstrijd Frankrijk - Zuid-Korea het WK voetbal voor vrouwen. Nu is het tijd voor de eindstrijd van deze achtste editie. En wie had durven dromen dat de Oranje Leeuwinnen die finale gaan spelen? Tegen de huidige wereldkampioen nog wel. De match wordt gespeeld in de thuishaven van het Zuid-Franse Olympique Lyonnais. 

Titel voor Amerika

Vier jaar geleden pakten de Amerikaanse dames in Canada de titel door in een doelpuntrijke, maar niet al te spannende finale Japan met 5-2 te verslaan. Vooral de 4-0 (na een kwartier spelen al!) was gedenkwaardig toen de uitblinkende Amerikaanse middenvelder Carli Loyd met een fraaie boogbal van net over de middenlijn de grabbelende Japanse doelvrouw verschalkte. Daarmee was de derde wereldtitel voor de Amerikaanse dames al heel snel een feit. Raken ze die vandaag kwijt aan Oranje?