WK handbal samenvatting

Nederlandse handbaldames nemen het op tegen Zweden

Ziggo Sport - dinsdag 7 december om 23:20

© ANP / NP RONALD HOOGENDOORN
Na duels met laagvliegers Puerto Rico en Oezbekistan volgt nu de echte test voor regerend wereldkampioen Nederland. Dat speelt de laatste poulewedstrijd tegen Zweden, de nummer vier van de Olympische Spelen in Tokio.

Al sinds afgelopen vrijdag is het flink aanpoten voor de handbaldames van Nederlandse bodem. In deze eerste fase van het WK namen ze het al op tegen Puerto Rico en Oezbekistan. Vandaag is de wedstrijd tegen Zweden aan de beurt.

Estavana Polman

Lange tijd was onduidelijk of Estavana Polman vanwege haar zware knieblessure überhaupt bij het WK aanwezig kon zijn, maar de sterspeelster uit het Oranje team is alsnog opgenomen in de WK-selectie. "Het is voor mij een soort graadmeter", stelde ze naar aanvang van de oefenwedstrijd tegen Noorwegen. "Fit word ik niet meer, niet honderd procent. De Estavana van het WK in 2019, dat gaat hem niet worden. Maar ik hoop dat ik een goede week heb." 

Het WK Handbal 2021 is om 20:30 uur live te zien op Ziggo kanaal 13. Om 23:20 volgt er op Ziggo Sport (14) een samenvatting.

Meer over