Won't Back Down

Maggie Gyllenhaal begint een school

SBS 9 - zondag 5 april om 20:30

© \\ftp\ftp\sky-files
Een alleenstaande moeder is niet tevreden over de school van haar dochter. Samen met een lerares begint ze dan maar zelf een school.

Alleenstaande moeder Jamie (Maggie Gyllenhaal) ziet dat haar dochter Malia het niet goed doet op school. En ze is niet de enige. Maar 70 procent van de leerlingen op Malia's basisschool leert fatsoenlijk lezen.

Won't Back Down

Jamie kan dat niet meer aanzien, maar in haar eentje kan ze weinig beginnen. Gelukkig werkt er op de school een lerares die het grondig met haar eens is: Nona (Viola Davis).

Als Malia bij Nona in de klas mag komt het helemaal goed met haar, denkt Jamie. De schoolleiding wil daar alleen niet aan.

Voor Jamie is daarmee de maat vol. Er moet iets gebeuren, maar wat?

Samen met Nona bedenkt ze in Won't Back Down een ambitieus plan: ze gaan samen een school beginnen. Op die school gaan ze het helemaal anders doen.

De leerlingen zullen er vooropstaan. Met bevlogen en goede leraren zullen Nona en Jamie zorgen voor onderwijs van hoge kwaliteit.

Maggie Gyllenhaal

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Jamie en Nona moeten een pand vinden voor hun nieuwe school, ze hebben personeel nodig. En zonder onderwijsmateriaal kom je ook niet ver.

En dat zijn dan nog maar de 'simpele' problemen in Won't Back Down. Onderwijshervormers Nona en Jamie krijgen ook nog eens behoorlijk wat tegenwerking te verstouwen.

Van bestaande scholen, maar ook van ouders die niet snappen wat ze aan het doen zijn. Zelfs de lokale overheid zit hen dwars. 

 

Meer over