Wonder Boys

Michael Douglas maakt er een puinhoop van in Wonder Boys

Com. Centr. - zondag 26 mei om 20:31

© Warner Bros
Een professor en zijn student beleven een wonderlijk avontuur in Wonder Boys.

Grady Tripp (Michael Douglas) schreef zeven jaar geleden een briljante debuutroman, maar sindsdien komt er niets fatsoenlijks meer uit zijn vingers. Verder doceert hij Engels aan een universiteit.

Wonder Boys

Terwijl hij werkt aan zijn langverwachte tweede roman, die maar niet af lijkt te komen, maakt hij er op liefdesgebied een puinzooi van. Deze chaos is grotendeels zijn eigen schuld, aangezien hij relaties heeft gehad met de vrouw van zijn baas en een van zijn studenten. Zijn leven wordt er niet makkelijker op wanneer een student, James Leer (Tobey Maguire), van hem een uitzonderlijk schrijftalent blijkt te zijn.

Gary beleeft in Wonder Boys met deze Leer een knotsgek weekend, met een onverwachte wending. Gary krijgt de kans om zijn leven weer op de rails te krijgen en zijn roman eindelijk te voltooien.

Bob Dylan

Filmregisseur Curtis Hanson is al zijn hele leven een grote fan van Bob Dylan. Hij trok de stoute schoenen aan en benaderde de zanger persoonlijk om een nummer te schrijven voor zijn film Wonder Boys. Dat was een schot in de roos aangezien Dylans Things Have Changed de Oscar verdiende voor beste originele lied.

Meer over