Wonder

Julia Roberts heeft een bijzondere zoon in Wonder

NET 5 - donderdag 1 december om 23:13

© Independent Films
Na jaren thuisonderwijs gaat een jongetje met een aangeboren gezichtsafwijking voor het eerst naar school.

Auggie is geboren met een zeldzame aandoening aan zijn gezicht. Ondanks meerdere operaties ziet hij er heel anders uit dan andere kinderen.

Wonder

Zijn ouders (Julia Roberts en Owen Wilson) hebben Auggie (Jacob Tremblay) daarom altijd thuis onderwezen. Maar nu hij tien jaar is zal hij er toch aan moeten geloven: Auggie moet naar school.

Dat kan nog wat worden, want kinderen kunnen keihard zijn. Zeker voor iemand die ‘anders’ is.

En de astronautenhelm die Auggie op straat altijd draagt, mag hij in de klas niet op. Hij heeft het zwaar op school, maar sommige klasgenootjes laten zich niet meeslepen door de pesterijen en willen gewoon vriendjes zijn.

De elfjarige Tremblay draagt Wonder met zijn spel. Dat is bijzonder knap: hij moet door een dikke laag make-up en protheses heen acteren.

Jacob Tremblay

Het was nog heel wat werk om Jacob Tremblay klaar te maken voor een werkdag. Het duurde elke keer anderhalf uur om de jonge acteur om te toveren tot Auggie.

In die tijd bracht het make-upteam een schedelkap met oren, een gezichtsprothese en een pruik aan. Het ontwerp van Tremblays make-up en protheses is het werk van de Nederlandse make-upartiest Arjen Tuiten.

Hij werd voor zijn creaties in Wonder genomineerd voor de Oscar voor beste make-up.

Meer over