Wonder Woman

Gal Gadot tegen de oorlogsgod

Veronica - zondag 31 mei om 20:00

© ftp://ftpmuc.sky.de
Gal Gadot schittert als Wonder Woman, de eerste vrouwelijke superheld die haar eigen film krijgt.

De laatste jaren schieten de superheldenfilms als paddenstoelen uit de grond. Van ‘traditionele’ types als Batman, Superman, Iron Man en Captain America tot de buitenaardse mafkezen van Guardians of the Galaxy: superhelden zijn er in veel soorten en maten.

Wonder Woman

Des te vreemder is het dat het zo lang moest duren voor een vrouwelijke superheld haar eigen film kreeg. Die eer is aan Wonder Woman.

De film begint op het idyllische eiland waar de Amazonen wonen, een mythisch volk dat enkel uit vrouwen bestaat. Het eiland ligt geïsoleerd, het is alsof de tijd er stilstaat.

Totdat de Amerikaanse piloot Steve Trevor (Chris Pine) er neerstort. Hij vertelt de Amazonen over een oorlog in een ver land.

Amazone Diana (Gal Gadot) ziet het als haar taak om deze oorlog (de Eerste Wereldoorlog) en oorlogsgod Ares te stoppen. Vervolg Wonder Woman 1984 is vanaf juni 2020 in de bioscoop te zien.

Gal Gadot

Wonder Woman deed wereldwijd de bioscoopkassa's rinkelen. Behalve in Libanon, Tunesië en Qatar: daar werd de film verboden.

Hoofdrolspeelster Gal Gadot komt uit Israël. Libanon en Israël zijn officieel in oorlog met elkaar.

Dat Gadot uit Israël komt, vond de Libanese regering nog tot daar aan toe. Dat ze positief was over haar thuisland en negatieve uitspraken deed over Hamas was de druppel.

 

Meer over