De Tweede Wereldoorlog vanuit de lucht

7 september 2022 08:19 | kijktips | Door Janine van Rooden

© National Geographic
Een drone vliegt over locaties uit de Tweede Wereldoorlog. De eerste aflevering van de zesdelige serie World War II: Secrets From Above gaat over D-Day en start in Duinkerke, om vervolgens verder te gaan naar andere plaatsen langs de Noord-Franse kust.

Een terugblik op juni 1944 in de eerste aflevering van World War II: Secrets from above. In deze zesdelige serie vliegt een drone over belangrijke locaties uit de Tweede Wereldoorlog, te beginnen met de plaatsen die een belangrijke rol speelden tijdens D-Day.

Duinkerke

In Engeland maken de geallieerden zich op voor operatie Overlord. Over zee en vanuit de lucht willen ze het vasteland bestormen om de bezette gebieden te bevrijden. Intussen bereiden de nazi’s - die weten dát er een invasie komt, maar niet waar en wanneer - zich voor op de komst van de geallieerden. Langs de kust bouwen ze een enorme verdedigingsmuur: de Atlantikwall. De drone is onder meer in Noord-Frankrijk en toont beelden van Duinkerke, slagvelden en overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog.

Meer over