De oorlog van boven

27 september 2022 14:18 | kijktips | Door Janine van Rooden

© National Geographic
In 1943 bewogen de legers van Adolf Hitler zich plunderend door Europa. De geallieerden konden over de grond weinig weerstand bieden, dus besloten ze het door de lucht te proberen met een aanval op drie belangrijke dammen. In World War II: Secrets from Above wordt dit verhaal in beeld gebracht. 

Deze documentairereeks bekijkt de Tweede Wereldoorlog vanuit de lucht. De makers filmen nieuwe beelden en combineren die met archiefmateriaal. Zo vertellen ze in vogelperspectief over belangrijke gebeurtenissen uit de oorlog.

World War II: Secrets from Above

Deze vierde aflevering van World War II: Secrets from Above verhaalt over de legers van Adolf Hitler in 1943, die over het vasteland plunderend door Europa trokken. Toen de geallieerden zagen dat ze de strijd op de grond niet konden winnen, besloten ze het over een andere boeg te gooien. Ze brachten hun beste vliegtuigen en piloten bij elkaar en bereidden zich voor op een gedurfde aanval op drie dammen in het Ruhrgebied. Met het vernietigen van die dammen hoopten ze het productieproces van Duits oorlogsmaterieel te verstoren.

Meer over