Wortelboer en Van Rossem

Maarten ontdekt of 'tachtig' het nieuwe 'zestig' is in Wortelboer en Van Rossem

NPO 3 - donderdag 2 november om 21:07

© BNNVARA
Maarten van Rossem heeft altijd al een broertje dood gehad aan lichaamsbeweging. De tachtigjarige historicus spreekt in deze aflevering van Wortelboer & Van Rossem met leeftijdsgenoten die menen dat geregeld sporten hen jong houdt. Tachtig zou het nieuwe zestig zijn.

De levensverwachting van de gemiddelde Nederlander stijgt zo snel dat tachtig het nieuwe zestig zou zijn. Maarten van Rossem bereikte eind vorige maand die gezegende leeftijd. Reden te meer om in deze tweede aflevering van Wortelboer en Van Rossem de zin en onzin rond langer leven onder de loep te nemen.

Maarten van Rossem

Maarten gaat langs bij een groep leeftijdsgenoten die in de sportschool hard aan hun conditie werken om zo vitaal mogelijk te blijven. De historicus had als kind al niets met lichaamsbeweging, maar mag wel graag ommetjes maken. Ook dat blijkt al te helpen om een langer leven te garanderen. Van Rossem vraagt zich ook af of het voor de maatschappij wel zo wenselijk is dat de vergrijzende bevolking jaren langer in leven blijft.

Wanneer is Wortelboer & Van Rossem op televisie te zien?

Wortelboer & Van Rossem is sinds 26 oktober iedere donderdag om 21:03 uur te zien bij BNNVARA op NPO1. Deze aflevering volgt op 2 november 2023.

Meer over