Wortelboer en Van Rossem

Emma Wortelboer en Maarten van Rossem gaan op huisbezoek bij elkaar in Wortelboer & Van Rossem

NPO 3 - donderdag 16 november om 21:18

© BNNVARA
Emma Wortelboer en Maarten van Rossem laten elkaar in deze aflevering van Wortelboer & Van Rossem zien waar ze opgroeiden. Van Rossem vertelt in geuren en kleuren over zijn jeugd in het Wageningen van de jaren 50. Zijn ouderlijk huis staat er nog, maar stemt hem droevig.

De vierde aflevering van Wortelboer & Van Rossem heeft als thema wonen. De tachtigjarige historicus neemt zijn 26-jarige co-presentator mee naar Wageningen, waar hij in de jaren 40 en 50 opgroeide. Hij laat haar zijn ouderlijk huis zien en vertelt in geuren en kleuren over zijn jeugd.

Jaren '50

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog was Nederland druk met de wederopbouw. Er was weinig luxe, zo brandde er in zijn straat ‘s avonds slechts één gaslantaarn. Wortelboer is benieuwd hoe het is om in de jaren 50 te wonen en gaat op bezoek bij Jeffrey Koerhuis. Hij woont in een museumhuis dat is ingericht alsof het nog 1958 is.

Daarna wil ze Van Rossem laten zien hoe ze tijdens haar studententijd in Amsterdam woonde. Ook dat blijkt een behoorlijk sobere bedoening.

Wanneer is Wortelboer & Van Rossem op televisie te zien?

Wortelboer & Van Rossem is sinds 26 oktober iedere donderdag om 21:05 uur te zien bij BNNVARA op NPO3. Deze aflevering volgt op 16 november 2023.

Meer over