Wortelboer en Van Rossem

Emma en Maarten praten over (oude) auto's in Wortelboer en Van Rossem

NPO 3 - donderdag 30 november om 21:17

© BNNVARA
Toen Maarten van Rossem nog jong was, was het heel bijzonder om een auto te bezitten. Voor Emma Wortelboer is een samenleving zonder auto’s zo goed als onvoorstelbaar. In deze aflevering van Wortelboer & Van Rossem onderzoeken ze de verschillen tussen toen en nu.

Voor Maarten van Rossem is dit misschien wel zijn favoriete aflevering van Wortelboer & Van Rossem, hij is namelijk gek op auto’s. Als hij geluk had, zag hij er vroeger een door de straat rijden.

Renault 4

Ook vertelt hij over de oude Renault 4 waarin hij vroeger met vrienden naar Griekenland reed. Wortelboer rijdt ook in het klassieke autootje. Sterker nog: ze doet er haar rijexamen in over, op de manier waarop mensen in de jaren 60 afreden.

Hoe handig ze de auto ook vinden, het duo kan niet om de nadelige gevolgen van het voertuig heen. Ze spreken een man die op 25 augustus 1972 de grootste kettingbotsing uit de Nederlandse geschiedenis meemaakte. Op die mistige ochtend botsten op de A16 bij Breda tientallen voertuigen op elkaar, daarbij vielen dertien doden.

Wanneer is Wortelboer & Van Rossem op televisie te zien?

Wortelboer & Van Rossem is sinds 26 oktober iedere donderdag om 21:15 uur te zien bij BNNVARA op NPO3. Deze aflevering volgt op 30 november.

Meer over