Wortelboer en Van Rossem

Emma Wortelboer en Maarten van Rossem nemen generatieverschillen onder de loep

NPO 3 - donderdag 26 oktober om 21:04

© Roy Beusker
Emma Wortelboer en Maarten van Rossem reizen in Wortelboer en Van Rossem samen door het land en geven hun uitgesproken mening over een keur van zaken. Zo kijkt de 27-jarige presentatrice totaal anders tegen relaties aan dan de tachtigjarige historicus.

Emma Wortelboer en Maarten van Rossem vormen vanaf deze week met afstand het opvallendste televisieduo van dit seizoen. In Wortelboer en Van Rossem rijden ze samen door Nederland om thema's te bespreken, te beginnen met relaties.

De Slimste Mens

De 27-jarige presentatrice en de tachtigjarige historicus leerden elkaar kennen toen Wortelboer meedeed aan De Slimste Mens waar Van Rossem als jurylid aan meewerkt. Ze bleken een klik te hebben en de notoir norse Van Rossem kon zelfs smakelijk om haar lachen.

Maarten van Rossem

In gesprek met tijdschrift Zin zei Van Rossem al: "Ik ben opgegroeid in de jaren 40 en 50, in een totaal ander Nederland dan waarin Emma is geboren. Merkwaardig genoeg blijkt dat we aanzienlijke overeenkomsten in opvattingen hebben, maar ook in genoeg dingen afwijken."

Benieuwd? Wortelboer & Van Rossem is vanaf 26 oktober iedere donderdag om 21:05 uur te zien bij BNNVARA op NPO3.

Meer over