Wortelboer en Van Rossem

Op vakantie met Emma en Maarten in Wortelboer en Van Rossem

NPO 3 - donderdag 9 november om 21:21

© BNNVARA
Emma Wortelboer heeft voor 3 op Reis talloze reportages gemaakt over vakantiegebieden en is graag onderweg. Maarten van Rossem vindt op vakantie gaan vrij opmerkelijk. In zijn jeugd was het fenomeen pas net in opkomst, vertelt hij in Wortelboer en Van Rossem.

De tweede aflevering van Wortelboer en Van Rossem gaat over vakanties. Uit cijfers van het CBS Vakantieonderzoek blijkt dat in 2022 zo'n 10,8 miljoen Nederlanders minstens één keer op vakantie zijn geweest. In totaal zijn er vorig jaar zelfs 21,2 miljoen vakanties gevierd in binnen- en buitenland. Maarten van Rossem vindt het een fascinerend fenomeen.

Maarten van Rossem

Toen Van Rossem als kind opgroeide ging amper iemand op vakantie. De tachtigjarige historicus valt dan ook niet te porren voor tripjes of uitjes. In een column op zijn eigen site noemt hij reizen zelfs 'slechts een infantiele vorm van escapisme'. Zijn co-host Emma Wortelboer heeft echter voor 3 op Reis aardig wat reportages gemaakt over vakantieoorden in alle windstreken. De twee hebben duidelijk wat te bespreken.

Meer over