X-Factor (halve finale)

Dony, Maaike, Kelvin en Jaap maken kans op een plek in de X Factor-finale. In de halve finale van vanavond moet de jury toekijken, terwijl het publiek beslist welke twee acts doorgaan. Die staan zaterdag al in de finale!

"Er komt een grote druk op de kandidaten te staan. Het wordt pittig voor ze", zegt Eric van Tijn. De coach van de 26-plussers gaf in Televizier eerder al aan dat hij het niveau van de kandidaten weer hoger vindt dan vorige jaren.

Stacey Rookhuizen noemt het 'absurd hoog'. Zij is ervan overtuigd dat een van haar meiden gaat winnen, maar Gordon (die de groepen coacht) stelde dat het wel heel raar moet lopen als Angela's Jaap niet de winnaar van X Factor wordt. Eerst vanavond maar overleven.

Snelle aftrap
Het belooft een bijzondere uitzending te worden. De Britse jazz-zanger Jamie Cullum verzorgt niet alleen een solo optreden, maar opent de show ook samen met de overgebleven kandidaten.

Het gaat er hard aan toe in de halve finale. "Al na het eerste optreden, een cover in eigen stijl, eindigt het X Factor-avontuur voor de kandidaat met de minste stemmen", aldus een woordvoerster van RTL. Daarna zullen de overgebleven drie kandidaten een nummer zingen dat de dj's van Radio 538 voor hen hebben uitgekozen. Aan het eind van de avond blijven twee finalisten over, om de volgende dag de strijd alweer te hervatten.

Reageren