X-Men: Days of Future Past

Terug in de tijd met Wolverine

Veronica - zondag 14 juni om 20:00

© https://foxfilm.medianetworx.de/terms-of-use-printversion.aspx
In X-Men: Days of Future Past stuurt professor Charles Xavier de mutant Wolverine terug in de tijd om een toekomstige ramp te voorkomen. 

X-Men: Days of Future Past begint in 2023, maar het duurt niet lang voor de film in de tijd terugspringt. 2023 is namelijk het jaar dat de Sentinels, robots die zijn ontwikkeld om mutanten uit te schakelen, zich tegen de mens keren.

X-Men: Days of Future Past

Dat veroorzaakt een enorme oorlog, met als gevolg dat in X-Men: Days of Future Past nog slechts een handjevol mensen en mutanten in leven is.

Professor Charles Xavier (Patrick Stewart) weet wat ervoor gezorgd heeft dat de Sentinels ontspoord zijn en denkt dat te kunnen voorkomen. Daarvoor stuurt hij Wolverine (Hugh Jackman) terug naar het jaar 1973.

Daar moet hij voorkomen dat mutant Mystique (Jennifer Lawrence) de oorspronkelijke uitvinder van de Sentinels kan vermoorden.

Hulp uit het verleden

Dat is een pittige opdracht, maar Wolverine staat er in X-Men: Days of Future Past gelukkig niet helemaal alleen voor: de X-Men uit 1973 kunnen hem helpen. Dan moet hij ze er natuurlijk wel eerst van overtuigen dat dat noodzakelijk is.

Als dat eenmaal gelukt is, barst zowel in het verleden als in het heden de strijd om het voortbestaan van de mensheid pas goed los. Tussen al die actiescènes door neemt regisseur Bryan Singer ook de tijd om zijn personages – en daarmee de film – wat meer diepgang te geven dan in de gemiddelde superheldenfilm.

Meer over