X-Men: First Class

Hoe het allemaal begon met de X-Men

Veronica - zaterdag 13 juni om 20:00

© https://foxfilm.medianetworx.de/terms-of-use-printversion.aspx
In X-Men: First Class is te zien wat er gebeurde voordat professor Charles Xavier zijn inmiddels beroemde school voor mutanten opzette.

X-Men: First Class speelt zich af in de jaren 60. Professor Charles Xavier (James McAvoy) zit nog niet in een rolstoel, maar hij is al wel voorvechter van mutantenrechten. Net als zijn beste vriend Eric Lensherr (Michael Fassbender).

X-Men: First Class

Lensherr zal later uitgroeien tot Magneto, Xaviers grootste vijand. In X-Men: First Class gaan de twee nog samen voorop in de strijd voor mutantenrechten.

Als duidelijk wordt dat Lensherr bereid is geweld te gebruiken en zelfs mensenlevens op te offeren om dat doel te bereiken, ontstaat de vijandschap die we kennen uit de eerdere X-Men-films

Voordat het zover is, zijn Xavier en Lensherr onafscheidelijk. Samen leren ze jonge mutanten om te gaan met hun krachten en ze te gebruiken om goed te doen.

Vijand

De strijd in X-Men: First Class vindt plaats tussen Xavier en Lensherr aan de ene kant en de gevreesde Sebastian Shaw (Kevin Bacon), een voormalig concentratiekampmedewerker die de Derde Wereldoorlog wil ontketenen, aan de andere. 

De studenten uit die eerste lichting X-Men – de First Class uit de titel – strijden mee met Lensherr en Xavier. Onder hen namen die we kennen uit de comics, maar die in de eerste X-Men-films niet voorkwamen: mutanten als Banshee, Beast (Nicholas Hoult), Havok en Angel zijn van de partij.

Meer over