X-Men

Mutanten redden de wereld

Veronica - donderdag 15 juli om 20:30

© ftp://193.138.67.49
In het eerste deel van de X-Men-cyclus krijgen Professor X en zijn mutanten te maken met een kwaadwillende meester van het magnetisme.

Na bijna veertig jaar (en zo'n 400 miljoen verkochte stripboeken) was het in 2000 dan zover: X-Men in de bioscoop!

X-Men

X-Men draait om professor Charles Xavier (Patrick Stewart). Deze Professor X runt een school waar mutanten met hun krachten leren om te gaan.

Bovendien leert hij hun die krachten alleen te gebruiken om goed te doen. Als Xavier het aan de stok krijgt met de mensenhatende mutant Magneto (Ian McKellen), barst de strijd los.

Met hun laserogen, intrekbare klauwen, wind, bliksem, telekinese en telepathie gaan Xaviers X-Men Magneto's uitzinnige helpers (onder anderen een padmens met een meterslange tong) te lijf.

Hugh Jackman

Een van de opvallendste figuren in X-Men is Wolverine (Hugh Jackman). Hij wil eigenlijk helemaal niet vechten, maar als de nood aan de man komt, hakt hij zich met zijn stalen klauwen een weg door zijn tegenstanders. 

Hugh Jackman laat dat conflict in het personage Wolverine knap zien. En dat terwijl hij oorspronkelijk tweede keus was voor de rol: de makers van de film hadden in eerste instantie Dougray Scott in gedachten voor de rol van beestmens Wolverine.

Dat ging niet door: Scott had het te druk met de opnames van Mission: Impossible 2. Hugh Jackman greep de kans met beide handen aan en dankzij hem groeide Wolverine uit tot een iconische filmheld.

Meer over