X-Men Origins: Wolverine

Ontdek meer over Wolverine in X-Men Origins: Wolverine

Veronica - dinsdag 7 mei om 20:30

© Warner Bros
X-Men Origins: Wolverine is een prequel van de X-Men-trilogie. Deze film vertelt de voorgeschiedenis van Wolverine, de superheld met de messcherpe klauwen en het onverwoestbare lichaam.

Broers Logan (Hugh Jackman) en Victor (Liev Schreiber) zijn mutanten met bijzondere gaven. Nadat ze als soldaten een vuurpeloton overleven, vraagt kolonel William Stryker het tweetal voor een bijzondere opdracht met een eliteteam van mutanten.

Lees ook:  Veronica's Meimaand Filmmaand telt zes tv-premières: dit mag je in 2024 verwachten 

X-Men Origins: Wolverine

De broers besluiten met hem in zee te gaan, maar na een tijdje is Logan het vechten moe. Hij stapt uit het zogeheten X-Team om een rustiger leven te gaan leiden.

Wanneer hij een aantal jaar later zijn gewelddadige broer Victor – die nu bekendstaat als Sabretooth – weer tegenkomt, besluit hij de strijd met hem aan te gaan. Dat kan Logan niet alleen, dus klopt hij weer aan bij Stryker. Die verandert Logan door middel van een duister experiment en een skelet van het onverwoestbare adamantium om tot een onsterfelijke en supersterke strijder: Wolverine is geboren.

Ryan Reynolds

Naast Wolverine en Sabretooth zijn er in X-Men Origins: Wolverine behoorlijk wat andere superhelden te zien. De opvallendste daarvan is misschien wel Deadpool (Ryan Reynolds). Reynolds is een groot fan van de grofgebekte Deadpool en hij wilde de rol dan ook dolgraag spelen. Dat werd geen succes: comicfans waren niet te spreken over hoe Deadpool uit de verf kwam.

Dat moest beter kunnen, vond Reynolds. En dat klopte: in 2016 werd Deadpool – met Ryan Reynolds in de hoofdrol – een van de grootste bioscoophits van het jaar. Deel 2 was ook een succes. In de derde film keert Hugh Jackman als Wolverine ook weer terug. Deadpool & Wolverine verschijnt 24 juli.

Meer over