X2: X-Men United

Famke Janssen kent haar krachten niet

Veronica - donderdag 15 juli om 22:35

© https://presse.nentgroup.no
In dit vervolg op de superheldenfilm X-Men hebben de mutanten van professor Charles Xavier een nieuwe vijand: kolonel William Stryker.

In de eerste X-Men-film wisten de X-Men onder leiding van professor Charles Xavier (Patrick Stewart) de gevaarlijke mutant Magneto (Ian McKellen) te verslaan.

X2: X-Men United

Magneto mag dan nu veilig achter slot en grendel zitten, dat betekent niet dat er voor professor Xavier en zijn mutantenschool geen gevaar meer dreigt.

Integendeel. Als een handlanger van Magneto het Witte Huis aanvalt, is dat voor kolonel William Stryker (Brian Cox) de druppel. Als één mutant zo'n chaos kan veroorzaken, zijn ze allemaal gevaarlijk.

Stryker ziet maar één oplossing voor dat gevaar: alle mutanten uit de weg ruimen.

Lukt het professor Xavier en de X-Men om Stryker te stoppen? Of hebben ze daar Magneto's hulp bij nodig? Je ziet het in X2: X-Men United.

Famke Janssen

Deze film heeft, net als X-Men, een Nederlands tintje. Famke Janssen speelt Jean Grey, een mutant die bang is dat ze haar krachten niet kan beteugelen.

Hugh Jackmans zus besloot haar broer een bezoekje te brengen tijdens de opnames van X2: X-Men United. Als grapje trok ze tijdens dat bezoek Jackmans Wolverine-outfit aan en liet ze de make-upartiesten van de film hun gang gaan.

Blijkbaar lijkt ze nogal op haar broer. Regisseur Bryan Singer had in ieder geval niet door dat het niet Hugh Jackman was die hij voor zich had.

Tijdens de opnames merkte hij wel dat er iets mis was, maar niet precies wat: "Hugh acteert vandaag erg vreemd", merkte de regisseur op.

Meer over