You've Got Mail

Meg Ryan mailt met Tom Hanks in You've Got Mail

NET 5 - zaterdag 17 juni om 21:56

Tegenwoordig vinden hele volksstammen hun wederhelft via allerhande datingapps, maar in de jaren 90 stond internetdating nog in de kinderschoenen. Kijk maar naar You've Got Mail.

Kathleen Kelly (Meg Ryan) baat met veel plezier een klein, gezellig boekwinkeltje uit. De lol vergaat haar een beetje als er in de buurt een filiaal van een grote boekwinkelketen opent.

You've Got Mail

Zakenman Joe Fox (Tom Hanks) is de eigenaar van die winkel. Hij wil niets liever dan het winkeltje van Kathleen wegconcurreren.

Met die achtergrond is het logisch dat Kathleen en Joe elkaar niet bepaald mogen. Sterker nog: als ze niet zo zachtaardig was, zou Kathleen het bloed van hork Joe wel kunnen drinken.

Nee, dan de mysterieuze vreemdeling NY1952. Met die man onderhoudt ze in You've Got Mail innig e-mailcontact.

NY1952 is intelligent en geïnteresseerd en hij kan ook nog eens heel mooi schrijven. Kathleen zou hem maar wat graag ontmoeten.

Bij die eerste ontmoeting komt de aap uit de mouw: Joe is NY1952. Verandert Kathleens mening over hem nu ze zijn andere kant heeft leren kennen?

Meg Ryan

Dit is de derde film waarin Tom Hanks en Meg Ryan samen te zien zijn. Eerder speelden ze ook al samen in Joe Versus the Volcano en Sleepless in Seattle.

You've Got Mail is een remake van de klassieke romcom The Shop Around the Corner. In die film uit 1940 spelen James Stewart en Margaret Sullavan twee collega's die elkaar niet uit kunnen staan.

Zonder dat ze het van elkaar weten, zijn ze in hun vrije tijd penvrienden. 

Meer over