Charlize Theron wil niet volwassen worden in Young Adult

14 oktober 2022 08:51 | kijktips | Door Judith Regeling

De ooit zo populaire Mavis Gary zit in de put. Haar leven is niet wat het geweest is. Daarom besluit ze in Young Adult terug te gaan naar haar geboorteplaats.

Vier jaar nadat scenarioschrijfster en voormalig stripper Diablo Cody een Oscar won voor haar scenario voor Juno, werkte ze opnieuw samen met regisseur Jason Reitman. Het resultaat is Young Adult.

Young Adult

Young Adult-hoofdpersoon Mavis (Charlize Theron) is net zo cynisch en welbespraakt als Juno. Maar ze is ook ouder.

En een stuk minder sympathiek. Mavis is eind dertig, maar gedraagt zich nog steeds als de arrogante, populaire tiener die ze ooit was.

Na haar scheiding keert Mavis, inmiddels schrijfster van tienerromans, terug naar haar geboortedorp. Ze legt zichzelf een missie op: haar highschoolsweetheart Buddy (Patrick Wilson) terugwinnen.

Ook komt Mavis haar klasgenoot Matt (Patton Oswalt) tegen. Toen ze nog op school zaten keken ze niet naar elkaar om, maar nu blijken ze behoorlijk veel gemeen te hebben.

Charlize Theron

Jason Reitman wilde erg graag met Charlize Theron samenwerken. Bij de Oscarsuitreiking van 2009 bood hij haar persoonlijk de hoofdrol in Young Adult aan.

Niet bij alle rollen had Reitman zijn casting zo goed op orde. Voor de rol van Matt vroeg hij scenarioschrijver Diablo Cody of ze Patton Oswalt kende en wat ze van hem vond.

En of ze hem kende: Oswalt had een vaste rol in United States of Tara, een tv-serie die Cody schreef en regisseerde.

Meer over