Youth in Revolt

Michael Cera wordt verliefd

Spike - zaterdag 13 november om 20:46

In Youth in Revolt meet Nick zich een alter ergo aan om indruk te maken op een meisje. Michael Cera speelt de hoofdrol in deze romantische tienerkomedie.

Nick (Michael Cera) is zestien. Net als ander pubers is hij onzeker. Dat komt in Youth in Revolt niet alleen maar door het feit dat hij een puber is. Nick schaamt zich ook voor zijn afkomst: hij woont met zijn moeder op een woonwagenkamp. Mensen zien hem daardoor als trailer trash. Probeer dan nog maar eens een leuk meisje te versieren.

Youth in Revolt

Als Nick verliefd wordt op Sheeni (Portia Doubleday) beseft hij dat het anders moet. Als doodgewone woonwagenbewoners gaat hij haar hart nooit veroveren. Sheeni valt op Franse mannen, misschien dat hij daar iets mee kan? Nick meet zich het alter ego François aan: een mysterieuze jongeman die wel wat wegheeft van de legendarische acteur Jean-Paul Belmondo. Op deze manier probeert hij Sheeni het hof te maken.

Michael Cera

Om Sheeni te verleiden, doet François aan dirty talk. Regisseur Miguel Arteta doet op de dvd van Youth in Revolt uit de doeken waar hij en de vieze praatjes van Michael Cera vandaan had gehaald: hij deed 'research' op pornosites.

Meer over