Yvonne van Gennip: koningin van de winterspelen

"Vlak voor de Olympische Winterspelen in Calgary was ik nog geblesseerd geweest. het verwachtingspatroon was dus heel laag", legde Yvonne van Gennip (44), winnares van drie gouden medailles op de Winterspelen in 1988, eerder in een EO-programma uit.

"Ondertussen voelde ik me zó goed, maar ik zei er maar niets over. ik vond het wel fijn om niet in de picture te staan. Maar dat ik drie keer goud zou winnen, had ik niet verwacht."

Winterspelen
In de aanloop naar de Olympische Winterspelen in Vancouver, die van 12 tot 28 februari plaatsvinden, zendt Andere tijden sport vier specials uit over opmerkelijke schaatsers.

Onverslaanbaar
Wie kan beter het spits afbijten dan Yvonne, de koningin van de Winterspelen van 1988? In deze eerste aflevering kijkt Tom Egbers terug op haar drie gouden plakken en haar overwinningen op de onverslaanbaar geachte Oost-Duitse schaatssters.

"Het was lastig om ze te kloppen, want ze waren gewoon goed. ik had me er een beetje bij neergelegd dat daar niet tegenop te boksen was. Ik zou het maximale geven - en daar zou ik dan ook vrede mee hebben."

Golden girls
In de komende weken ziet u verder afleveringen over de Zwitsers Franz krienbühl, de Nederlandse 'Golden girls' uit de jaren zestig Stien kaiser, ans Schut en Carry Geijssen en over Gerard van velde, die pas een klapper maakte door de klapschaats.

Reageren