Zappbios: Loenatik, te gek!

Helemaal te gek!

NPO 3 - woensdag 19 februari om 15:30

© A-film.
Als de kliniek Zonnedael gaat sluiten, komen de vijf psychiatrische patiënten die er wonen op straat te staan. Dat levert knotsgekke situaties op.

Tussen 1995 en 2001 was de serie Loenatik vaste prik in kinderprogramma Villa Achterwerk van de VPRO. In 2002 kwam er een film: Loenatik: De moevie.

Loenatik, te gek!

In 2014 kreeg die film een vervolg. Net als de serie en de eerste film draait Loenatik, te gek! om de vijf bewoners van psychiatrische kliniek Zonnedael.

Het grote verschil: Zonnedael gaat sluiten. Directeur Bomhoff zet het vijftal uit de mooie villa.

Nu komen De majoor (Martin van Waardenberg), Bep Brul (Karin van Holst Pellekaan) en de rest dus in de 'gewone' wereld terecht. Maar of ze het daar wel gaan redden?

Zuster Ten Hoeven

Zuster Ten Hoeven (Jacqueline Blom) heeft het zwaar met de sluiting van Zonnedael. Ze vindt het zo erg dat ze haar patiënten in de steek moet laten dat ze depressief wordt.

Als De majoor, Bep en hun medepatiënten Dr. Doolittle (John Buisman), Fats (Dick van den Toorn) en Mevrouw de Haas (Catharina Haverkamp) horen dat zuster Ten Hoeven ontvoerd is, komen ze in actie.

Het vijftal gaat in Loenatik, te gek! op zoek naar hun geliefde zuster. Dat levert een uitbundige, gevaarlijke en knettergekke zoektocht op.

Maar dat is nog niet alles! Als de patiënten haar gevonden hebben, ontdekken ze wie er achter haar ontvoering zit...

Meer over