Se7en - 7 gruwelijke moorden voor Freeman en Pitt

1 maart 2019 07:45 | kijktips | Door Televizier

© RDB
In Se7en speelt Morgan Freeman een rechercheur die bijna met pensioen gaat. Dan vindt er een serie gruwelijke moorden plaats.

Detective William Somerset (Morgan Freeman) wil in Se7en zijn laatste werkweek uitzitten. Hij werkt al lang bij de afdeling moordzaken en gaat met pensioen. Laatste klus voor de detective is het inwerken van nieuweling David Mills (Brad Pitt). Waar hij dacht een rustige week te hebben, krijgt Somerset te maken met de gruwelijkste seriemoordenaar uit zijn loopbaan.

Se7en

De eerste moord in de film heeft te maken met de hoofdzonde vraatzucht. Het slachtoffer heeft zichzelf dood gegeten door stukjes plastic op te eten. Achterop de koelkast van de uitzonderlijk dikke man hangt een briefje met de tekst ‘vraatzucht’.

Na een tweede en derde moord begrijpen Mills en Somerset dat een seriemoordenaar bezig is met het vermoorden van mensen die één van de zeven hoofdzonden hebben begaan (vraatzucht, hebzucht, luiheid, lust, ijdelheid, afgunst en wraak).

Samen proberen ze in Se7en te achterhalen wie achter de gruwelijke moorden kan zitten. Daarbij is ook Mills' vrouw Tracy (Gwyneth Paltrow) betrokken.

Kaskraker

Se7en werd door zowel de critici als het publiek goed ontvangen en ging als kaskraker de boeken in. Wereldwijd leverde de film 327,3 miljoen dollar op, het tienvoudige van wat de film gekost heeft.

Regisseur David Fincher groeide uit tot een van de succesvolste regisseurs van Hollywood, getuige films als The Game, Fight Club en The Social Network

Meer over