Zin in morgen

Nieuwe aflevering Zin in Morgen draait om de Japanse bloemschikkunst ikebana

NPO 2 - zaterdag 21 januari om 18:45

© KRO-NCRV
De Japanse bloemschikkunst ikebana benadrukt de schoonheid van één of enkele bloemen, soms in combinatie met planten of andere natuurlijke materialen. Masako vertelt in deze aflevering van Zin in Morgen waarin ikebana verschilt van het Europese bloemschikken.

De in Tokio geboren Masako weet alles van de Japanse bloemschikkunst ikebana. Om Nederland iets te leren over de Japanse cultuur, geeft ze onder meer lessen en workshops over deze kunstvorm.

Zin in Morgen

In Zin in Morgen vertelt Masako alles over ikebana, dat verschilt van het symmetrische bloemschikken in Europa. Ikebana draait vooral om minimaliseren en het benadrukken van de schoonheid van een of enkele bloemen, waarbij het mogelijk is om planten of andere natuurlijke materialen te gebruiken.

Kim-Lian van der Meij

Kim-Lian van der Meij is in de Amsterdamse duinen waar ze een bosbad neemt. Ze leert dat bosbaden niet ‘gewoon’ wandelen is, maar een uitdaging van de zintuigen waardoor diepe ontspanning ontstaat. En Wim legt uit waarom hij leegstaande kerken opkoopt en vervolgens restaureert.

Meer over