Popcorn erbij en gaan!

Zo kun je de Oscar-uitreiking van 2023 live in Nederland bekijken

Filmbox - zondag 12 maart om 02:00

© ROBYN BECK / AFP
In de nacht van zondag 12 op maandag 13 maart is het weer tijd voor de uitreiking van de belangrijkste filmprijzen ter wereld: de Oscars. Ook in Nederland hoeven we dit festijn niet te missen.

Houd filmzender FilmBox goed in de gaten!

De Oscars 2023

Waar we in Nederland altijd met samengeknepen billetjes zitten als het weer tijd is voor de Gouden Televizier-Ring en de uitreiking van de Gouden Kalveren draait het in Amerika om de Oscars. Tijdens dit prestigieuze festijn, dat we ook wel kennen als de Academy Awards, komen jaarlijks de grootste namen uit de filmwereld bij elkaar om te zien welke film, acteur, actrice en regisseur naar huis gaan met zo'n felbegeerd beeldje. 

Beste Film

Net als elk jaar zal de spanning dan ook wederom om te snijden zijn. Wie-o-wie mag zich aan het einde de gelukkige winnaar noemen? Als het aan de experts ligt, maakt het genre-overstijgende Everything Everywhere All at Once een goede kans om met Beste Film naar huis te gaan, maar de prijs is zeker nog niet binnen. Andere films die nog in aanmerking komen, zijn onder meer: Elvis, Top Gun: Maverick, The Woman Talking en The Fabelmans.

Waar kan ik de Oscars 2023 kijken?

Het is duidelijk: als je een filmliefhebber bent, mag je de 95e editie van de Oscars niet missen. En goed nieuws: dat hoeft ook niet. Filmzender FilmBox zal de hele nacht in het teken staan van dit grootste event dat vol zit met glamour, spanning en wie weet net als vorig jaar met Will Smith en Chris Rock wat heerlijk sensatie.

De planning ziet er als volgt uit:

  • 00:25 uur: Oscar Preview met René Mioch - De presentator zal live vanuit SoHo House Amsterdam praten met bekende gezichten uit de filmwereld;
  • 00:30 uur: Rodelopershow;
  • 02:00 uur: De liveshow – ditmaal gepresenteerd door Jimmy Kimmel;

Lukt het je toch niet om wakker te blijven? Kijk dan maandag de 13e en dinsdag de 14e om 20:30 uur naar een uitgebreide samenvatting van het evenement.

FilmBox

FilmBox is beschikbaar voor alle digitale abonnees van Ziggo (kanaal 100), Online.nl (kanaal 14), Canal Digitaal (kanaal 14), DELTA (kanaal 34), Caiway (kanaal 22), Kabelnoord (kanaal 25), Plinq (Kanaal 19), SKP (kanaal 15), Trined (kanaal 23) en Breedband Helmond (kanaal 25).

Meer over