Zoete lekkernijen in Bak Mee met MAX

21 april 2019 12:17 | kijktips | Door Irma Tomas

© Roland J. Reinders
Van oudhollandse koekjes tot taarten. Hans Spitsbaard - in 2017 winnaar van Heel Holland bakt - laat zien hoe je ze maakt. Chocoladeliefhebbers komen aan hun trekken met zijn eerste baksel: een glutenvrije brownie.

Koek, cake of taart. Veel mensen zijn er dol op. In Bak mee met MAX liet Hans Spitsbaard - in 2017 winnaar van Heel Holland bakt - stap voor stap zien hoe hij de lekkernijen maakt. Van oudhollandse koekjes tot klassiekers uit de Franse patisserie, het kwam allemaal aan bod. De reeks wordt nu opnieuw uitgezonden. "In elke aflevering leer ik de kijker in een kwartier een makkelijk recept om thuis te bakken, zoals een perentaart of nougat", legt Hans uit.

Glutenvrije brownie

"Tussendoor vertel ik allerlei bakweetjes, bijvoorbeeld wat Zeeuwse bloem is en waarvoor het wordt gebruikt. Het doel is dat de mensen thuis makkelijk kunnen meedoen en ook enthousiast worden om te gaan bakken. Chocoladeliefhebbers komen aan hun trekken met Hans' eerste baksel: een glutenvrije brownie.