Zomergasten

Hans Klok als laatste in Zomergasten

NPO 2 - zondag 22 augustus om 20:25

© VPRO
In de laatste aflevering van Zomergasten staat de blonde magiër Hans Klok centraal. Toen hij als tienjarige een goocheldoos kreeg, was zijn toekomst voor hem uitgetekend. Zijn ideale tv-avond wordt een reis door de geschiedenis van het variété.

Geen wervelende show in het magische Las Vegas voor Hans Klok. Dit jaar reist hij met een intieme circustent door Nederland. Naast showbizz-bombarie met wapperende haren laat hij daar ook kleinere goocheltrucs zien. Tussen de voorstellingen door heeft hij tijd om aan te schuiven bij Janine Abbring als haar laatste zomergast. Zijn tv-avond staat in het teken van het variété.

Eerbetoon

"Al vanaf dat ik een jochie was in Purmerend fascineert die wereld van glitter, glamour, veren en hoge hakken me mateloos. Natuurlijk focus ik speciaal op mijn vak; het illusionisme, de magie. Een eerbetoon aan al die artiesten die ooit wereldberoemd waren, maar nu vergeten dreigen te worden." Als speelfilm heeft hij gekozen voor Stan & Ollie, over de nadagen van dit komische duo.

Meer over