Zomergasten: Viktor & Rolf

Na Hanneke Groenteman en Connie Palmen is Margriet van der Linden de derde vrouw die Zomergasten presenteert. De 39-jarige hoofdredactrice van Opzij aarzelde geen moment toen de VPRO haar vroeg. Als vaste kijker vroeg ze zich al jaren af wat ze liever zou doen: zelf haar ideale televisieavond samenstellen en toelichten of de hoofdpersonen aan de tand voelen.

"Die keuze is nu gemaakt; ik ben zeer vereerd”, liet ze weten. Volgens de omroep weet Margriet ‘haar veelzijdige journalistieke capaciteiten te combineren met innemendheid en originaliteit’.

Topontwerpers
Om te beginnen mag ze haar talenten botvieren op het wereldberoemde Nederlandse ontwerpersduo Viktor & Rolf, oftewel Viktor Horsting en Rolf Soeren. Naast mode en kunst creëerde het tweetal een succes-volle parfumlijn.

Na afloop van het vraaggesprek en de fragmenten volgt de keuzefilm, in dit geval de film 'Maurice' met acteur Hugh Grant.

Nog meer aan tafel
Andere gasten zijn nog: programmamaker Prem Radhakishun (2/8), hoogleraar Trudy Dehue (9/8), actrice Carice van Houten (16/8), D66-politicus Alexander Pechtold (23/8) en dirigent Jaap van Zweden (30/8).

Reageren