Zomergastfilm: Hors normes

'De nieuwe' van de makers van Intouchables

NPO 2 - zondag 1 augustus om 23:30

© \\ftp\ftp\teleclub
Acteerveteraan Vincent Cassel speelt de hoofdrol in deze tragkomedie, de nieuwste film van de regisseurs van Intouchables.

In 2011 scoorden regisseurs Olivier Nakache en Éric Toledano een enorme filmhuishit met Intouchables, een warme tragikomedie over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een rijke Parijzenaar en een jongeman uit een arme voorstad.

Hors normes

Ook in Hors normes is een onwaarschijnlijke vriendschap het uitgangspunt. Deze keer tussen de orthodox-joodse Bruno (Vincent Cassel) en moslim Malek (Reda Kateb).

Bruno runt een opvanghuis voor kinderen met een zware vorm van autisme die nergens anders terecht kunnen, Malek leidt kansarme jongeren op tot begeleiders voor die kinderen. Het lukt Toledano en Nakache net als in Intouchables om in de soms schrijnende momenten steeds humor te vinden.

Vincent Cassel

Ook gebruiken ze weer een waargebeurd verhaal als inspiratiebron: het personage van Vincent Cassel is gebaseerd op welzijnswerker Stéphane Benhamou. De kinderen in de film komen uit zijn opvanghuis.

Niet alleen Bruno is gebaseerd op een bestaand persoon. Benhamou's goede vriend Daoud Tatou was de inpiratie voor Malek.

Regisseurs Olivier Nakache en Eric Toledano verdiepten zich twee jaar lang in de organisaties die zij runnen. Zo leerden ze niet alleen hun personages kennen, het leverde hen ook inspiratie op voor scènes en gebeurtenissen in Hors normes.

 

Meer over