Zomerhitte

Een broeierige romance op Texel

RTL 8 - woensdag 5 augustus om 20:29

© (c) 2007 Zomerhitte CV / Independent - Foto: Victor Arnolds.
Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra beleven een broeierige romance op Texel in deze verfilming van de roman van Jan Wolkers.

Zomerhitte vertelt het verhaal van fotograaf Bob (Waldemar Torenstra) die tijdens een broeierige zomer op Texel de mooie Kathleen (Sophie Hilbrand) ontmoet. Hij is direct onder de indruk van haar en hij is niet de enige. Federico, een man die Bob daar tegenkomt, heeft ook een oogje op Kathleen.

Zomerhitte

In de dagen die volgen ontstaat er een geheimzinnige band tussen de twee mannen. Ze raken in de ban van een oudere man die bekend staat als The Mummy. Ook Kathleen ziet deze man veel, maar hij is niet betrouwbaar. Is de zomerliefde van Bob en Kathleen tegen al deze obstakels bestand?

Jan Wolkers

Zomerhitte is gebaseerd op de korte roman van de in 2007 overleden Jan Wolkers. Hiervoor verscheen in 1987 voor het laatst een boekverfilming van Wolkers: Terug naar Oegstgeest. Monique van de Ven, die haar carrière dankt aan haar rol in de verfilming van Wolkers’ boek Turks Fruit, maakte met Zomerhitte haar regiedebuut.

Acteerdebuut

Voor de hoofdrollen koos Monique van de Ven de ervaren acteur Waldemar Torenstra en Sophie Hilbrand, die haar acteerdebuut maakt en meteen in het diepe wordt gegooid met een pikante masturbatiescène. Waldemar en Sophie waren destijds ook in het echte leven al een stel. Dat zijn ze overigens nog steeds. Ze hebben inmiddels twee kinderen samen.  

Meer over