Zussen

Joy Delima gaat de confrontatie niet langer uit de weg in Zussen

NPO 1 - woensdag 15 mei om 20:33

© Elmer van der Marel / MAX
Het is groot feest in het dorp van Zussen. Faya stort zich in de festiviteiten, maar maakt problemen voor zichzelf en anderen. Voor haar halfzus Rolinde is de maat vol: ze besluit de confrontatie te zoeken met de familie Hendriks.

Mede door het pakkende verhaal is de dramaserie Zussen een groot kijkcijfersucces. Scenaristen Ingrid van Berkum en Martin van Steijn vormen al bijna dertig jaar een schrijversduo en omschrijven hun samenwerking als 'een goed huwelijk'. Begonnen bij Goede Tijden, Slechte Tijden leverden ze de afgelopen jaren onder meer de scenario's voor het thrillerdrama Lieve Mama en de komische serie Hockeyvaders.

Joy Delima

In Zussen maakt Faya (Melody Klaver) dit keer problemen voor zichzelf en anderen op het dorpsfeest. Bij Rolinde (Joy Delima) heeft de frustratie een grens bereikt: ze besluit de confrontatie te zoeken met de familie Hendriks. Nienke (Fockeline Ouwerkerk) komt heel dicht op het spoor van haar moeder, waarna haar radeloosheid omslaat in angst.

Wanneer is Zussen op televisie te zien?

De serie Zussen is iedere woensdag vanaf 20:30 uur te zien bij MAX op NPO1. Liever in één keer kijken? Dat kan via NPO Plus en NLZiet.

Meer over