Fijn overzicht

5 momenten waarop Davina Michelle bewees een hitsensatie te zijn

27 april 2023 10:00 | muziek | Door Jef Willemsen

© ANP POOL PATRICK VAN EMST

Davina Michelle is een van de artiesten die koning Willem-Alexander toezingt tijdens het Koningsdagconcert. Een nieuw hoogtepunt in de loopbaan van de zangeres die al heel wat onvergetelijke optredens op haar naam heeft.

In ‘Idols’

Nederland maakte in 2016 voor het eerst kennis met Michelle Davina Hoogendoorn – zoals de zangeres heet – bij haar deelname aan Idols. Ze viel vlak voor de finale af, maar het tv-avontuur motiveerde de toen 21-jarige om volledig voor de muziek te gaan. Begin 2017 lanceerde ze als Davina Michelle haar eigen populaire YouTubekanaal waarop ze wekelijks een cover van een Engelstalig liedje deelde.


Voor P!nk

Davina’s YouTubekanaal ging viral in de zomer van 2017 toen haar versie van ‘What about us’ werd opgemerkt en gedeeld door de Amerikaanse artieste zelf. P!nk was dolenthousiast en verklaarde dat Michelle haar liedje beter zong dan zij ooit zou kunnen. Toen ze twee jaar later Nederland aandeed tijdens haar wereldtournee, strikte ze Davina voor het voorprogramma.


Op Ibiza

Davina was dankzij YouTube lang bekender over de grens dan in Nederland. Daar kwam verandering in toen ze in 2018 werd gevraagd voor Beste Zangers. Het goed bekeken muziekprogramma geldt als kraamkamer voor aanstormend talent en Davina wist de verwachtingen waar te maken met ‘Duurt te lang’. Haar aanstekelijke cover van het nummer van Glen Faria sloeg in als een bom. De song stond alleen al in de Top 40 elf weken op de eerste plaats.


Op het Songfestivalpodium

Door haar kenmerkende stemgeluid heeft Davina internationale allure. Niet voor niets werd ze in 2021 gevraagd de pauzeact te verzorgen tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. Wereldwijd zagen ruim honderd miljoen fans van het festival hoe ze het door haarzelf geschreven liedje ‘Sweet water’ ten gehore bracht. 


Tussen de ronkende motoren

Davina Michelle werd in de zomer van 2021 benaderd om het volkslied te zingen tijdens de opening van de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Een eervolle klus waar ze geen geld voor vroeg. Maar Davina ging wel op haar strepen staan toen bleek dat de organisatie ook andere artiesten had benaderd om gratis op te treden. Ze eiste dat haar vakgenoten wél betaald zouden krijgen, anders zou ze zich terugtrekken. Het incident liep met een sisser af en Michelle zong uiteindelijk het Wilhelmus voor Max Verstappen nadat hij zijn allereerste Formule 1-overwinning op Nederlandse bodem had behaald.


‘Koningsdagconcert’

Davina’s volgende wapenfeit wordt het Koningsdagconcert dat ter ere van het tienjarig jubileum van koning Willem-Alexander plaatsvindt in Rotterdam. Voor de gelegenheid treden lokale artiesten op als Gerard Cox, rapper Winne en ook Davina, die opgroeide onder de rook van de Havenstad opgroeide.

Michelle is geen onbekende voor de koninklijke familie. In 2020 werd ze uitgenodigd voor de halfjaarlijkse uitblinkerslunch en prikte ze op paleis Noordeinde een vorkje mee. Ze was daarvoor zo nerveus dat ze aan tafel met de koning niet durfde te zeggen dat ze geen vis lust. Gelukkig staan er ditmaal geen vis of schaaldieren, maar hoge en lage noten op het menu.

Het Koningsdagconcert is op donderdag 27 april 2023 om 20:25 uur te zien bij de NTR op NPO2.

Meer over