5 redenen waarom Pleun The Voice of Holland wint

16 februari 2017 12:10 | muziek | Door Televizier

Vrijdagavond 17 februari is de finale van The Voice of Holland. Pleun, Vinchenzo, Isabel en Thijs nemen het tegen elkaar, maar de winnaar lijkt al bekend. Waarom wint Pleun de finale?

1. The Voice of Nuenen

De Brabantse Pleun Bierbooms (18) is een jonge meid, maar heeft al heel wat podiumervaring. Ze zit van jongs af aan op zangles en de laatste jaren heeft ze meerdere plaatselijke talentenjachten gewonnen. In 2012 schreef Pleun The Voice of Nuenen op haar naam. Dat was pas het begin van haar carrière, want een jaar later pakte ze de titel bij You’ve got it; een talentenjacht in Eindhoven. 

2. Sprekend Adele

Je moet behoorlijk wat lef hebben om tijdens je auditie bij TVOH Adele te coveren. Pleun was niet bang en zette een geweldige auditie neer met het lied Million years ago. Niet alleen heeft de Brabantse een fantastische stem, maar we zien ook gelijkenissen met onze Britse vriendin Adele.

 Afbeelding

Op Instagram zien de volgers van Pleun niet eens meer het verschil. Is dit nou Pleun of toch Adele?

3. Topscore in de kwartfinale

Pleun doet het al de hele talentenjacht waanzinnig goed. In de kwartfinale blies ze de jury omver met het nummer What Now van Rihanna. Ze haalde een topscore met een gemiddelde van 9,13. Van haar coach Waylon kreeg Pleun zelfs een 10! “Je was fantastisch. Je hebt een stap gezet als winnares. Misschien niet van dit programma, maar in ieder geval van jezelf”, was het commentaar van Waylon. Van de thuisstemmers kreeg Pleun een 9,11 waarmee haar totaalscore op 18,24 kwam. Met deze topscore veroverde de zangeres een plaats in de halve finale. 

4. Pleunkabouters

Je bent geen echte ster als je volgers geen koosnaam hebben. Zo zijn de ‘Beliebers’ natuurlijk groot fan van Justin Bieber en noemen de fans van Ariana Grande zichzelf ‘Arianators’. Pleun heeft ook een naam bedacht voor haar fans; de ‘Pleunkabouters’. Pleun is dan misschien wel de kleinste van het stel, vandaar ook de naam, maar daar is niks van te merken als je haar hoort zingen.

5. Niet een keer in de gevarenzone

Genoeg redenen waarom Pleun vrijdag de nieuwe Voice wordt. Mocht je nog niet helemaal overtuigd zijn, dan hebben we nog één reden. Elke liveshow haalde Pleun een van de hoogste scores en belandde hierdoor niet een keer in de ‘gevaren zone’. Het kan dus niet anders dat Pleun als winnaar uit de bus komt. Ze schuift dan aan in het rijtje van Ben Saunders, de enige man die ooit TVOH won, Iris Kroes, Leona Philippo, Julia van der Toorn, O’G3NE en Maan de Steenwinkel.

Single

Vrijdag in de finale van TVOH zingt Pleun samen met haar coach Waylon een ballad. Haalt Pleun het tot de laatste drie, dan mag ze ook haar nieuwe single ‘What hurts the most’ ten gehore brengen.

 

Meer over