ABBA denkt aan een reünie!

10 november 2013 17:58 | muziek | Door Televizier

Nooit was de legendarische groep ABBA te porren voor een reünie. Maar nu lijkt een optreden met alle vier de leden dichterbij dan ooit.

Volgens Agnetha Fältskog zou het 40-jarige jubileum van het nummer Waterloo de uitgelezen kans zijn voor een reünie. Op 12 april 2014 is het veertig jaar geleden dat de Zweedse band het Eurovisie Songfestival won Agneta zegt in een interview met de Duitse krant Die Welt am Sonntag dat zij, Benny, Björn en Annifrid zeker nadenken over een gezamenlijk optreden.

Plannen

„Er zijn wel plannen om naar aanleiding van dat jubileum iets te doen. Maar ik weet nog niet wat het precies gaat worden.” Dat uitgerekend Agnetha dat zegt, is opvallend. Het was juist de blonde zangeres die tot nu toe altijd een ABBA-reünie dwarsboomde. Bovendie sloeg ABBA in 2004 nog het duizelingwekkende bedrag van 1 miljard dollar af voor een toernee.

SOS

ABBA scoorde na Waterloo een waslijst aan hits over de hele wereld: Dancing Queen, Ring Ring, The Winner Takes it All, I Do I Do I Do I Do, I Do, SOS, Voulez Vous, Honey Honey, en ga zo maar door. De band stopte in 1983.

Meer over