Album The Common Linnets van Ilse DeLange en Waylon nu al platina

Het album van The Common Linnets heeft de platina status bereikt. De cd van Ilse en Waylon vloog de afgelopen week de schappen uit en ook via iTunes werd het album massaal gedownload.

DJ Edwin Evers reikte vanochtend in zijn show op radio 538 de bijbehorende platina plaat uit aan Ilse DeLange en Waylon.

Een goed begin van het weekend!

De platina status is bereikt op het moment dat het album van The Common Linnets precies een week uit is, en dat is erg snel. Er moeten namelijk 50.000 exemplaren zijn verkocht voordat je een platina plaat aan je muur kunt hangen.

Gouden plaat

Na het grote succes van het Nederlandse duo op het Eurovisie Songfestival afgelopen zaterdag, waren de cd’s niet aan te slepen. Op maandag, een dag nadat The Common Linnets terug waren uit Kopenhagen, ontvingen ze al een gouden plaat voor hun album, uit handen van Humberto Tan.

In Mega Top 50 op 1

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, is Calm After The Storm weer terug van geweest in de Mega Top 50. Het nummer bereikte opnieuw de nummer 1-positie. De eerste keer dat dat gebeurde was een week na de officiële release van het nummer. Ook het nummer Love Goes On, dat op het nieuwe album van Ilse en Waylon staat, belandde in de lijst en wel op nummer 47.

Bart Arens

3FM DJ Bart Arens laat weten blij te zijn dat een lijst als de Mega Top 50 het succes van The Common Linnets goed in beeld brengt: “Heel erg tof dat gebeurtenissen als deze zo zichtbaar zijn in de Mega Top 50! Calm After The Storm is niet alleen de meest gedownloade single van Nederland, maar ook de meest gestreamde. Daarnaast hebben radiostations het liedje heel vaak gedraaid. Dat ook de albumtrack Love Goes On van The Common Linnets binnenkomt in onze lijst, geeft aan hoe snel we met de Mega Top 50 ontwikkelingen in de muziek kunnen laten zien.”

Anouk ook op 1

Het is nog maar de tweede keer dat een Songfestivalnummer op 1 staat in de Mega Top 50. Anouk lukte het vorig jaar ook, met haar liedje Birds. Andere songfestivalhits als Ding-A-Dong en ­De Eerste Keer bleven hangen op nummer 3.

Conchita Wurst

Hoewel Ilse en Waylon zaterdag in de finale van het Eurovisie Songfestival werden verslagen door Conchita Wurst, lijken de rollen in de Mega Top 50 behoorlijk omgedraaid. Rise Like a Phoenix van de Oostenrijkse Wurst moet het doen met een 34e plek in de lijst.

Samenstelling van de lijst

Elke week opnieuw wordt de Mega Top 50 samengesteld op basis van downloadgegevens, streamingdata en airplay van landelijke radiostations. De lijst is elke zaterdag tussen 15 en 18 uur te horen op 3FM, met presentator Bart Arens.

Toen Ilse en Waylon maandag te gast waren bij Humberto Tan, hield Ilse het niet droog toen ze vol blijdschap vertelde over het succes van The Common Linnets.

Meer over:

Reageren