Alle finalisten Songfestival bekend: Zweden topfavoriet

Na de tweede halve finale zijn alle finalisten van het Eurovisie Songfestival bekend. De Zweedse Måns Zelmerlöw is de grote favoriet.

In de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival gingen de meeste punten naar Litouwen, Polen, Slovenië, Zweden, Noorwegen, Montenegro, Cyprus, Azerbeidzjan, Letland en Israël. Deze landen plaatsen zich dus voor de finale van aanstaande zaterdag.

Zweden

Zweden lijkt topfavoriet voor de eindoverwinning. Zanger Måns Zelmerlöw liet in deze halve finale zijn spectaculaire act bij het nummer Heroes zien, met prachtige visuals, waaronder de getekende poppetjes die met hem meeliepen. Het liedje is radiovriendelijk en heeft wel iets weg van de hits van Avicii.

Eerste halve finale

De landen Albanië, Armenië, Rusland, Roemenië, Hongarije, Griekenland, Estland, Georgië, Servië en België waren al door na de eerste halve finale, waarin Trijntje Oosterhuis werd uitgeschakeld. Al direct gekwalificeerd voor de finale waren de 'grote vijf' Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland (die veel betalen) plus gastland Oostenrijk en eenmalige deelnemer Australië.

Lees ook:
Ons liveblog over de 2e halve finale.

Bekijk de act van Zweden hieronder:

Reageren