Overzichtje

Dit zijn alle gastoptredens tijdens het Eurovisie Songfestival

4 mei 2021 14:00 | muziek | Door Jorien Slager

© Eurovisie Songfestival
Naast de optredens van de deelnemers, kunnen we tijdens het Eurovisie Songfestival ook genieten van een aantal spectaculaire gastoptredens. Inmiddels zijn er al heel wat namen bekend. Hier vind je een overzicht van alle gastoptredens tijdens het Songfestival van 18, 20 en 22 mei 2021.

18 mei

Zangeres Davina Michelle en actrice Thekla Reuten voeren een bijzondere, op water geïnspireerde act op tijdens het Eurovisie Songfestival. De act heet The power of water en het Nederlandse water en de kracht ervan zullen centraal staan.

20 mei

Breakdancer Redouan Ait Chitt opent samen met zangeres Eefje de Visser de tweede halve finale. Samen combineren ze dans en zang. Redo vertelt met zijn dansact onder andere zijn levensverhaal en hoopt daarmee anderen te inspireren. De danser wordt daarbij muzikaal ondersteund door Eefje de Visser.

Daarnaast vindt op deze dag een bijzonder optreden plaats van klassiek balletdanser Ahmad Joudeh en BMX-er Dez Maarsen.

22 mei

Jong dj-talent Pieter Gabriel werkt samen met Eric van Tijn, Musical Director, aan een spectaculair muziekstuk dat hij tijdens de opening van de grote finale laat horen. De finalisten worden dan welkom geheten in Rotterdam Ahoy op deze muziek.

Daarnaast is er een zestal legendarische oud-winnaars dat tijdens deze 65e editie van het liedjesfestijn opnieuw de spotlight krijgt. Lenny Kuhr (1969), Teach-In (met Getty Kaspers, 1975), Sandra Kim (1986), Helena Paparizou (2005), Lordi (2006) en Måns Zelmerlöw (2015).

Ook Afrojack, één van de populairste DJ’s van de wereld, komt voorbij. Samen met Glennis Grace en Wulf en begeleid door een jong, klassiek orkest geeft Afrojack een exclusief optreden in Rotterdam.

Meer over