Kennen jullie deze nog?

Alvast in de stemming komen met eerdere optredens uit The Passion

6 april 2023 13:13 | muziek | Door Marjolein Vos

© Nathan Reinds
Al helemaal klaar voor vanavond? Dan barst het muzikale spektakel The Passion weer los. En dat heeft in de afgelopen jaren al verschillende hits opgeleverd.

Door de jaren heen zijn er natuurlijk verschillende acteurs en zangers die de rollen uit het bijbelverhaal vertolken. En dat levert ook optredens op waar iedereen een eigen draai aan geeft.

Jeroen van Koningsbrugge

Dat acteur en cabaretier Jeroen van Koningsbrugge kon zingen, dat wisten we al voor zijn deelname aan The Passion. Maar zonder twijfel geeft hij als Judas zijn visitekaartje af.  

Ook kregen we nog mee hoe zo'n optreden eigenlijk klinkt voor de artiesten op het moment zelf in hun oortje. 

Soy Kroon

Qua leeftijd was acteur en zanger Soy Kroon misschien een hele jonge Jezus, maar daar was vocaal weinig van te merken. De performance van Soy stond volgens velen als een huis.

Noortje Herlaar

Actrice en zangeres Noortje Herlaar was de eerste Maria die zowel met Pasen als met Hemelvaart in de rol mocht kruipen. 

Freek Bartels en cast

Bij I'll Be There For You denk je misschien aan Friends, maar kijkers van The Passion 2021 leggen mogelijk ook de link met Freek Bartels als Jezus. 

Do

In 2021 was het zangeres Do die in de huid kroop van Maria. 

Jan Dulles en Simone Kleinsma

Even iets verder terug in de tijd. In 2014 was het Jan Dulles die Jezus speelde en Simone Kleinsma die in de huid van Maria kroop. Samen zongen ze een duet tijdens deze editie van The Passion

Danny de Munk en Charly Luske

In de tweede editie van The Passion in 2012 stonden Danny de Munk (Jezus) en Charly Luske lijnrecht tegenover elkaar tijdens dit duet.

Edsilia Rombley en Edwin Jonker

Breng Me Naar Het Water klinkt over het plein van Dordrecht uit de monden van Edsilia Rombley en Edwin Jonker. Toch wel om stil van te worden. 

En dan is er nog veel meer. Andere video's vind je hier. 

The Passion zie je op donderdag 6 april om iets over half 9 op NPO1.

Meer over