Dan toch!

Amerikaans Songfestival in 2021 op de buis

7 augustus 2020 16:38 | muziek | Door Wietse Zuidberg

© Andres Puting
Het hoge woord is er dan eindelijk uit: er komt een Amerikaanse versie van het Songfestival. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Het is de bedoeling dat vertegenwoordigers van de Amerikaanse staten het tegen elkaar opnemen. De show wordt uitgezonden rond de kerst van 2021. De deelnemers plaatsen zich overigens niet zomaar voor de grote finale, want in eerdere rondes nemen de artiesten het al tegen elkaar op om een plekje te veroveren.

American Song Contest

Volgens executive supervisor Martin Österdahl van het Eurovisie Songfestival is het een goede zaak dat de Verenigde Staten ook zelf met het format aan de slag gaan. "Het is tijd voor de VS om dit spektakel te ervaren", zo zegt hij. "Liefde voor muziek is universeel en het tonen van verschillende genres en stijlen kan mensen bij elkaar brengen."

De Europese editie van het Songfestival kon dit jaar niet doorgaan vanwege de coronacrisis, maar het is de bedoeling dat dit volgend jaar wel plaatsvindt. Nederland is het gastland en host het evenement in Rotterdam. Duncan Laurence (foto) won de vorige editie. In 2021 wordt Nederland vertegenwoordigd door Jeangu Macrooy.

Meer over