André Rieu en Joop van den Ende bouwen muziekgebouw

8 juli 2013 14:49 | muziek | Door Televizier

André Rieu mag dan wel 63 jaar zijn, aan pensioneren denkt hij nog lang niet. De violist wil namelijk zijn eigen muziekgebouw laten bouwen.

Van jong tot oud, van hier tot in Brazilië: de populariteit van André Rieu is ongekend. Toch denkt Rieu dat het op de korte termijn te vermoeiend wordt om over de hele wereld op te treden. Gelukkig heeft hij de perfecte oplossing klaarliggen: zijn eigen muziekgebouw met de naam Maastricht Dome.

Joop van den Ende

Het zal nog jaren duren voordat het gebouw gebouwd is. Rieu vertelt aan de Telegraaf alvast wat precies de bedoeling is van zijn eigen Dome: "We willen een concertzaal voor zo’n 5000 mensen. Joop van den Ende wil 200 dagen afnemen en ik de rest." Dat belooft dus een drukke tijd te worden voor de Maastrichtenaar.

Toerisme in Maastricht

Het VVV in Maastricht is helemaal door het dolle door de plannen van Rieu. Zij laten weten: "Mensen uit heel de wereld komen straks naar Maastricht toe. De échte fans zullen meerdere keren komen. Het is de ultieme manier om ons als provincie te profileren.”

Meer over