André Rieu zet plannen voor Noordpool-concert in de ijskast

8 augustus 2013 10:18 | muziek | Door Televizier

Het leek er nu dan toch echt van te komen: een concert van André Rieu op de Noordpool. Helaas gaan de plannen niet door, omdat deze te veel schade aanrichten.

André Rieu vertrekt voorlopig nog niet naar de Noordpool. De violist heeft al een aantal jaar plannen om een groot concert te geven in het ijskoude gebied. Nu leek het er dan toch echt van te komen: een persbericht bevestigde het nieuws. Toch blijkt niets minder waar...

Schade op de Noordpool

Als sinds 2009 is Rieu bezig met het organiseren van het concert om aandacht te vragen voor het smelten van de ijskappen en klimaatverandering. André's zoon Pierre laat aan Shownieuws weten: "Dat plan is destijds stukgelopen op het feit dat we met twee nucleaire ijsbrekers naar de Noordpool zouden moeten gaan. Dat zou enorm veel schade aanrichten." De laatste jaren is het plan volgens hem op de achtergrond verdwenen.

Pierre Rieu

Pierre Rieu begrijpt dan ook niet waar de wilde verhalen nu ineens vandaan komen, hij noemt het een raadsel. "De plannen staan in de ijskast, tot het moment dat zich een betere mogelijkheid voordoet", zegt Pierre.

Docusoap

Verschillende media schreven gisteren dat André Rieu op 18 augustus 2014 zou optreden op de Noordpool. Voor 35.000 euro per persoon mochten twintig mensen met hem meereizen. Dat blijkt dus allemaal onzin te zijn. Jammer, wij keken al uit naar het vervolg op zijn docusoap André Rieu: De Wereld Op Zijn Kop.

 

Meer over