Anouk in songfestivalnummer Trijntje Oosterhuis

14 November 2014 10:39 | muziek | Door Televizier

© William Rutten

Trijntje Oosterhuis wordt tijdens haar Songfestival-optreden in Wenen ondersteunt door niemand minder dan Anouk.

Dat Trijntje Oosterhuis namens Nederland aan het Songfestival deelneemt wisten we al een tijdje. Het blijkt nu dat ook Anouk heeft meegewerkt aan het nummer dat Trijntje in Wenen gaat vertolken.

Trijntje Oosterhuis

Anouk heeft het nummer geschreven dat Trijntje tijdens het Eurovisie Songfestival ten gehore brengt. In DWDD verklapt de zangeres dat Anouk in de opname meezingt in het achtergrondkoor.

Anouk

De afgelopen inzendingen van Nederland waren ballads, maar daar komt dit jaar verandering in. ‘’Nee, het is geen ballad. Het is power en meezingbaar’’, vertelt ze aan Matthijs van Nieuwkerk. ‘’Jullie kennen Anouk en ik was verrast door deze track. Het is een liedje dat je niet van mij verwacht en laat een frisse kant van haar zien.’’

Songfestival

Trijntje Oosterhuis wil de harten van de Europeanen stelen met het nummer, niet met rare pakjes of bebaarde vrouwen. ''Gekkigheid past niet bij mij. Het liedje zal veel bepalen.''

Trijntje Oosterhuis is vrijdagavond te zien in de eerste liveshow van The Voice Of Holland. Talpa heeft de laatste fase van de talentenjacht hier en daar wat aangepast.

Meer over