Art Rooijakkers maakt docu over Amy Winehouse

Art Rooijakkers is natuurlijk vooral bekend als presentator van Wie Is de Mol? Maar Art kan meer. Hij maakte de documentaire Club 27 over zangeres Amy Winehouse.

De titel slaat op de macabare club waar Amy toe behoort sinds haar dood in 2011. De zangeres was toen 27, net als vele andere legendarische muzikanten uit het verleden. Ook Kurt Cobain, Brian Jones, Jimi Hendrix en Janis Joplin stierven op hun 27ste.

Ongeluk of opzet?

Art Rooijakkers pakt het in de documentaire niet halfbakken aan, hij reisde naar London waar hij met familieleden en vrienden van de zangeres sprak om antwoorden te vinden op al zijn vragen. Had haar dood voorkomen kunnen worden? Was het opzet of een ongeluk? En wat heeft die magische leeftijd, 27, met haar dood te maken?

Janis Winehouse

Amy Winehouse werd vier jaar geleden (23 juli 2011) levenloos aangetroffen in haar appartement in London. De jazz- en soulzangeres zou zijn gestorven aan de gevolgen van alcoholmisbruik. In Southgate, Noord-Londen zoekt Art Amy’s moeder Janis Winehouse op. Daarnaast spreekt hij onder anderen met tattoo artiest en goede vriend Henry Hate, Amy’s haarstylist Alex Foden en BBC-muziekjournalist Lou Thomas.

3Lab: Club 27, vrijdag 14 augustus om 20.45 uur bij AVROTROS op NPO 3

Lees ook:
Ook in 2016 presenteert Art weer Wie Is de Mol?

 

Reageren